B. Voćarsko vinogradarski smjer
|
Odsjek/Smjer: Voćarsko-vinogradarski |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
I |
Godina |
|
|
|
|
|
|
Naziv predmeta |
God. |
Sem |
ECTS |
P |
V |
|
|
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
1. |
Osnovi biljne proizvodnje |
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
2. |
Agrobotanika |
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
3. |
Hemija I |
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
4. |
Hemija II |
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
5. |
Matematika sa statistikom |
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
6. |
Agrometeorologija |
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
|
Ukupno: |
|
|
30 |
180 |
180 |
|
|
|
|
|
|
|
1. |
Biohemija |
1 |
II |
5 |
30 |
30 |
2. |
Uređenje zemljišta i irigacije |
1 |
II |
5 |
30 |
30 |
3. |
Mikrobiologija u poljoprivredi |
1 |
II |
5 |
30 |
30 |
4. |
Pedologija |
1 |
II |
5 |
45 |
15 |
5. |
Agroekologija |
1 |
II |
5 |
30 |
30 |
6. |
Sistematika poljoprivrednih kultura |
1 |
II |
5 |
30 |
30 |
|
Ukupno: |
|
|
30 |
195 |
165 |
|
|
|
|
|
|
|
II |
Godina |
|
|
|
|
|
|
Naziv predmeta |
God. |
Sem |
ECTS |
P |
V |
1. |
Agrohemija i ishrana biljaka |
2 |
III |
5 |
30 |
30 |
2. |
Osnovi fitomedicine |
2 |
III |
5 |
30 |
30 |
3. |
Genetika |
2 |
III |
5 |
30 |
30 |
4. |
Opšte voćarstvo |
2 |
III |
5 |
45 |
15 |
5. |
Opšte vinogradarstvo |
2 |
III |
5 |
45 |
15 |
6. |
Izborni predmet lista A |
2 |
III |
3 |
15 |
15 |
7. |
Izborni predmet lista A |
2 |
III |
2 |
15 |
15 |
|
Ukupno: |
|
|
30 |
210 |
150 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Izborni predmeti lista A |
|
|
|
|
|
1. |
Ljekovito bilje i gljivarstvo |
2 |
III |
2 |
15 |
15 |
2. |
Podizanje i projektovanje vocnjaka |
2 |
III |
2 |
20 |
10 |
3. |
Hemija tla |
2 |
III |
3 |
22 |
8 |
4. |
Hemija voda |
2 |
III |
3 |
20 |
10 |
|
|
|
|
|
|
|
1. |
Rasadničarstvo |
2 |
IV |
5 |
30 |
30 |
2. |
Osnove poljoprivredne mehanizacije |
2 |
IV |
5 |
45 |
15 |
3. |
Fiziologija poljoprivrednih kultura |
2 |
IV |
5 |
30 |
30 |
4. |
Ampelografija |
2 |
IV |
5 |
45 |
15 |
5. |
Agrotehnika voćaka |
2 |
IV |
5 |
45 |
15 |
6. |
Izborni predmet lista B |
2 |
IV |
3 |
15 |
15 |
7. |
Izborni predmet lista B |
2 |
IV |
2 |
15 |
15 |
|
Ukupno: |
|
|
30 |
225 |
135 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Izborni predmeti lista B |
|
|
|
|
|
1. |
Pčelarstvo |
2 |
IV |
2 |
15 |
15 |
2. |
Organska proizvodnja voćarsko vinogradarskih kultura |
2 |
IV |
3 |
20 |
10 |
3. |
Berba, pakovanje i čuvanje voća i grožda |
2 |
IV |
2 |
20 |
10 |
4. |
Herbologija |
2 |
IV |
3 |
15 |
15 |
|
|
|
|
|
|
|
III |
Godina |
God. |
Sem |
ECTS |
P |
V |
|
Naziv predmeta |
3 |
V |
5 |
30 |
30 |
1. |
Zaštita voćaka i vinove loze |
3 |
V |
5 |
30 |
30 |
2. |
Oplemenjivanje voćka i vinove loze |
3 |
V |
5 |
30 |
30 |
3. |
Specijalno voćarstvo |
3 |
V |
5 |
30 |
30 |
4. |
Vinarstvo |
3 |
V |
5 |
45 |
15 |
5. |
Tehnologija prerade voća |
3 |
V |
5 |
45 |
15 |
6. |
Izborni predmet lista C |
3 |
V |
3 |
15 |
15 |
7. |
Izborni predmet lista C |
3 |
V |
2 |
15 |
15 |
|
Ukupno: |
|
|
30 |
210 |
150 |
|
|
|
|
|
|
|
1. |
Izborni predmeti lista C |
|
|
|
|
|
2. |
Pomotehnika voćaka |
3 |
V |
3 |
20 |
10 |
3. |
Intezivna proizvodnja stolnog grožda |
3 |
V |
3 |
20 |
10 |
4. |
Integralna proizvodnja voća |
3 |
V |
2 |
20 |
10 |
5. |
Biljni genetski resursi |
3 |
V |
2 |
15 |
15 |
|
|
|
|
|
|
|
1. |
Ekonomika poljoprivredne proizvodnje |
3 |
VI |
5 |
30 |
30 |
2. |
Upravljanje gazdinstvima |
3 |
VI |
5 |
30 |
30 |
|
Stručna praksa |
3 |
VI |
10 |
|
120 |
|
Izrada završnog rada |
3 |
VI |
10 |
|
120 |
|
Ukupno: |
|
|
30 |
60 |
300 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SVEUKUPNO 2160 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|