FAQ | Forum | Kalendar | Kontakti | Mapa stranice
Print this page


Home
Raspored predavanja
Raspored ispita
Projekti
Oglasna tabla
Univerzitet Džemal Bijedić Mostar

aug
27

“OBNAVLJANJE IT UČIONICE ZA KOMPJUTEROM PODRŽANU PROIZVODNJU”

Uncategorized

projekat "Obnavljanje IT učionice za kompjuterom podržanu proizvodnju”

NA MAŠINSKOM FAKULTETU

UNIVERZITETA „DŽEMAL BIJEDIĆ" MOSTAR

 

Mašinski fakultet Mostar je uspješno proveo projekat "Obnavljanje IT učionice za kompjuterom podržanu proizvodnju” koji je finansirala Češka razvojna agencija preko Ambasade Republike Češke. Projektom je nabavljena najsavremenija informatička oprema u vidu personalnih kompjutera i printera. Ova oprema je zamjenila devet godina staru opremu, koja nije mogla za  dovoljiti potrebe savremenih softvera iz oblasti inžinjerstva.

Učionica sa tako savremenom opremom sada daje neophodne preduslove za sticanje kompetencija savremenih inžinjera mašinstva koji se tu obrazuju, pogotovo na odsjeku Kompjuterski inžinjering, za koji redovno vlada veliki interes maturanata pri upisu na Fakultet.

Osim odsjeka Kompjuterski inžinjering Mašinski fakultet u Mostaru nudi i odsjeke Dizajn proizvoda, Energetski i Saobraćajni.

Svećano otvaranje IT učionice je upriličeno 11.06.2013.god. u prizemlju nove zgrade Mašinskog fakulteta u Univerzitetskom kampusu. IT učionicu je svečano otvorio ambasador Republike Češke u BiH Njegova Ekselencija Tomáš Szunyog.

 

© 2009, Mašinski fakultet Mostar. Sva prava zadržana.