Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (42,11 KB)


BH Telecom
Poziv za podnošenje projekata Ambasade SAD u BiH
Objavljeno: 6. feb 2014. | Kategorija: Projekti | Pogledano: 2999 puta
Poziv za podnošenje prijedloga  projekata  za  inter-etničke razmjene u školama/univerzitetima u Bosni i Hercegovini je otvoren za sve vrtiće u BiH, osnovne, srednje škole i fakultete i čiji su nastavnici i učenici učestvuju u  obrazovanju u oblasti građanskih/demokratije i ljudskih prava i rade u polju angažmana mladih i ili rješavanja sukoba.

Poziv za podnošenje prijedloga je konkurs za dodjelu mini grantova za podršku međuetničke saradnje između škola/univerziteta u oblasti građanskog obrazovanja, posebno povezivanje škola ili fakulteta, gdje se nastavni plan i program izvode na dva ili više različitih službenih jezika u zemlji. Mali grantovi će se dati školama/fakultetima za zajedničko razvijanje novih ideja kako bi se premostile etničke razlike između studenata koji studiraju po različitim nastavnih planovima i programima, posebno iz ruralnih i nerazvijenih područjima. Obrazac prijave i informacije o se može dobiti na  SarajevoHomestayBiH@state.gov

Prijedlozi projekata u elektronskoj formi  se podnose Uredu za odnose sa javnošču Ambassade SAD u BiH na SarajevoHomestayBiH@state.gov. Vrijednost projekata ne smije prelaziti 10.000 US dolara. Rok za podnošenje prijedloga je 5. mart 2014.

Više informacija na http://sarajevo.usembassy.gov/ie-school-university-2014.html


 
eduroam