C. Ekologija i upravljanje okolišom u poljoprivredi
|
Odsjek/Smjer: Ekologija i upravljanje okolišom u poljoprivredi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
I |
Godina |
|
|
|
|
|
|
Naziv predmeta |
God. |
Sem |
ECTS |
P |
V |
1. |
Osnovi biljne proizvodnje |
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
2. |
Agrobotanika |
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
3. |
Hemija I |
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
4. |
Hemija II |
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
5. |
Matematika sa statistikom |
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
6. |
Agrometeorologija |
1 |
I |
5 |
30 |
30 |
|
Ukupno: |
|
|
30 |
180 |
180 |
|
|
|
|
|
|
|
1. |
Biohemija |
1 |
II |
5 |
30 |
30 |
2. |
Vrtlarstvo i navodnjavanje |
1 |
II |
5 |
30 |
30 |
3. |
Mikrobiologija u poljoprivredi |
1 |
II |
5 |
30 |
30 |
4. |
Pedologija |
1 |
II |
5 |
45 |
15 |
5. |
Agroekologija |
1 |
II |
5 |
30 |
30 |
6. |
Sistematika poljoprivrednih kultura |
1 |
II |
5 |
30 |
30 |
|
Ukupno: |
|
|
30 |
195 |
165 |
|
|
|
|
|
|
|
II |
Godina |
|
|
|
|
|
|
Naziv predmeta |
God. |
Sem |
ECTS |
P |
V |
1. |
Osnovi ekologije |
2 |
III |
5 |
45 |
15 |
2. |
Organsko-biološki uzgoj povrća |
2 |
III |
5 |
30 |
30 |
3. |
Očuvanje biodiverziteta |
2 |
III |
5 |
30 |
30 |
4. |
Uvod u obnovljive izvore energije |
2 |
III |
5 |
45 |
15 |
5. |
Sigurnost hrane |
2 |
III |
5 |
30 |
30 |
6. |
Izborni predmet lista A |
2 |
III |
3 |
15 |
15 |
7. |
Izborni predmet lista A |
2 |
III |
2 |
15 |
15 |
|
Ukupno: |
|
|
30 |
210 |
150 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Izborni predmeti lista A |
|
|
|
|
|
1. |
GMO u proizvodnji hrane |
2 |
III |
2 |
15 |
15 |
2. |
Voda u tehnologiji prerade |
2 |
III |
3 |
20 |
10 |
3. |
Održiva poljoprivreda |
2 |
III |
2 |
20 |
10 |
4. |
Monitoring i regulative u zaštiti životne sredne |
2 |
III |
3 |
15 |
15 |
|
|
|
|
|
|
|
1. |
Fiziologija poljoprivrednih kultura |
2 |
IV |
5 |
30 |
30 |
2. |
Osnovi fitomedicine |
2 |
IV |
5 |
45 |
15 |
3. |
Ekološko voćarstvo |
2 |
IV |
5 |
30 |
30 |
4. |
Ekološko vinogradarstvo |
2 |
IV |
5 |
45 |
15 |
5. |
Osnove ekološkog cvjećarstva |
2 |
IV |
5 |
30 |
30 |
6. |
Izborni predmet lista B |
2 |
IV |
3 |
15 |
15 |
7. |
Izborni predmet lista B |
2 |
IV |
2 |
15 |
15 |
|
Ukupno: |
|
|
30 |
210 |
150 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Izborni predmeti lista B |
|
|
|
|
|
1. |
Osnovi hemije atmosfere i zaštite zraka |
2 |
IV |
2 |
20 |
10 |
2. |
Projektovanje zaštićenog agroprostora |
2 |
IV |
3 |
20 |
10 |
3. |
Principi ekološke proizvodnje vina |
2 |
IV |
2 |
20 |
10 |
4. |
Urbana poljoprivreda |
2 |
IV |
3 |
20 |
10 |
|
|
|
|
|
|
|
III |
Godina |
|
|
|
|
|
|
Naziv predmeta |
God . |
Sem |
ECTS |
P |
V |
1. |
Poljoprivreda i životna sredina |
3 |
V |
5 |
30 |
30 |
2. |
Poljoprivredna toksikologija |
3 |
V |
5 |
30 |
30 |
3. |
Uvod u tehnologiju prerade |
3 |
V |
5 |
30 |
30 |
4. |
Hemija životne sredine |
3 |
V |
5 |
45 |
15 |
5. |
Inžanjerstvo zaštite životne sredine |
3 |
V |
5 |
30 |
30 |
6. |
Izborni predmet lista C |
3 |
V |
3 |
15 |
15 |
7. |
Izborni predmet lista C |
3 |
V |
2 |
15 |
15 |
|
Ukupno: |
|
|
30 |
195 |
165 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Izborni predmeti lista C |
|
|
|
|
|
1. |
Oštećenje i zaštita tla |
3 |
V |
2 |
20 |
10 |
2. |
Etika okoline za inženjere |
3 |
V |
3 |
20 |
10 |
3. |
Ekologija i funkcionalnost urbanog pejzaža |
3 |
V |
2 |
15 |
15 |
4. |
Očuvanje autohtonih vrsta i sorti voćaka |
3 |
V |
3 |
15 |
15 |
|
|
|
|
|
|
|
1. |
Ekonomika poljoprivredne proizvodnje |
3 |
VI |
5 |
30 |
30 |
2. |
Upravljanje gazdinstvima |
3 |
VI |
5 |
30 |
30 |
|
Stručna praksa |
3 |
VI |
10 |
|
120 |
|
Izrada završnog rada |
3 |
VI |
10 |
|
120 |
|
Ukupno: |
|
|
30 |
60 |
300 |
|
|
|
|
|
|
|
|
SVEUKUPNO 2160 |