Održano Debatno takmičenje 2022.

Ekipa Elektrotehničke škole Mostar 2 pobjednik je Debatnog takmičenja 2022. u organizaciji Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić” u Mostaru i Asocijacije studenata Pravnog fakulteta, uz podršku i sponzorstvo, Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić” u Mostaru, održanog 29. i 30. marta 2022. godine u prostorijama Pravnog fakulteta.

Tema finalne debate bila je "Je li vakcinisanje doprinijelo suzbijanju pandemije COVID-19”, a snage su odmjerile ekipe Elektrotehničke škole Mostar 1 i Elektrotehničke škole Mostar 2.

Titule najboljih debatanata Debatnog takmičenja pripale su Faruku Isiću i Amaru Obradoviću koji su imali jednak broj bodova.

Na takmičenju su učestvovale srednje škole s područja Grada Mostara, Jablanice, Gornjeg Vakufa i Bugojna.

Prvog dana takmičenja na samom početku, učesnicima su se obratili i sreću poželjeli: prof. dr. Alena Huseinbegović, dekanesa Pravnog fakulteta, prof. dr. Rebeka Kotlo, prorektorica za naučno-istraživački rad, Kenan Begović, generalni sekretar Unije studenata i predsjednica Asocijacije studenata Pravnog fakulteta, Lamija Karadža.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i mjere koje su na snazi, broj učesnika i timova je bio ograničen.

Nakon održanih 6 debatnih rundi u prvo Polufinale plasirala se ekipa Elektrotehničke škole Mostar 2 i ekipa Srednje škole Jablanica (ekonomska). Tema na koju su debatovali je "BiH je popularna turistička destinacija". U drugo polufinale plasirale su se ekipa Srednje škole Jablanica (opća gimnazija) i ekipa Elektrotehničke škole Mostar 1 i njihova tema je bila "Konzumiranje cigareta treba biti zabranjeno u zatvorenom prostoru"

Nakon 1. faze takmičenja koja se okončala prvi dan (utorak) u finalnu debatu koja se održala simbolično kao do sada u 12:00h na temu "Da li je vakcinacija doprinijela suzbijanju COVID 19" plasirale su se ekipe Elektrotehnička škola Mostar 1 i Elektrotehnička škola Mostar 2, a pobjedu u finalnoj debati ove godine odnijela je ekipa Elektrotehničke škole Mostar 2.

Ovim putem upućujemo iskrene čestitke pobjedničkoj ekipi, kao i drugoplasiranoj ekipi, najboljim debatantima, ali i svima koji su uzeli učešće na takmičenju, uz nadu da su sa sobom ponijeli lijepe uspomene, nova iskustva i znanja! Također posebne zahvale upućujemo svima koji su doprinijeli organizaciji ovog takmičenja.

 

Share this Post: Facebook Twitter
 
 
Raspored nastave za 2021/2022. godinu:
 
Ispitni rokovi (junsko - julski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.