Peto FUTURA takmičenje u simulaciji suđenja

Pod pokroviteljstvom Civil Rights Defenders-a, prestižne svjetske nevladine organizacije za zaštitu i promovisanje ljudskih prava i sloboda, na Apelacionom sudu u Kragujevcu je od 22. do 24. jula 2016. godine održano 5. po redu Futura Moot Court takmičenje u simulaciji suđenja i poznavanja Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, te jurisprudencije Evropskoga suda za ljudska prava.

Studenti Pravnog fakulteta okupljeni u klub za simulaciju suđenja „Džemal Bijedić" su pod vodstvom akademskih trenera ostvarili zapažen uspjeh u svom već tradicionalnom učešću u ovom prestižnom takmičenju. Od ukupno šest ekipa koje su predstavljale pravne fakultete iz regije, naš tim je osvojio prvo mjesto za najbolji pisani podnesak apelanata, uz pohvale ocjenjivačkog tima i stručnjaka koji su činili sudsko vijeće za izvrsno obrazložen podnesak i ubjedljivu argumentaciju potkrijepljenu bogatom praksom Evropskog suda. Vrijedi napomenuti da je naš tim zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku u kategoriji pisanih podnesaka.

Klub „Džemal Bijedić" su ove godine činili studenti Edita Hujdur, Nihad Šemić, Ajla Zelić, Amil Brković, Selma Selimić, Ishak Isaković, alumni studentice Mirna Avdić i Samra Isić, i akademski treneri dr. Denis Pajić, dr. Maja Čolaković i mr. Šejla Maslo Čerkić.

 

 
 
Raspored nastave za 2021/2022. godinu:
 
Ispitni rokovi (junsko - julski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.