Regionalno takmičenje iz oblasti medijskog prava

U periodu od 5. do 7. decembra 2014. godine, održano je Regionalno takmičenje iz oblasti medijskog prava, u Beogradu. Takmičenje iz oblasti medijskog prava (PRICE MEDIA LAW MOOT COURT COMPETITION) je prvenstveno osnovano u sklopu Univerziteta u Oxsford-u, no unatoč tome što je započelo samo kao završne runde u Oxsford-u, sada obuhvata regionalne runde u Južnoj Aziji, Aziji-Pacifik, Jugoistočnoj Evropi, Americi, te Bliskom Istoku.

Na takmičenju je učestvovalo sedam timova iz različitih zemalja regiona, a jedan od njih je bio i tim Pravnog fakulteta, Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara. Takmičenje je bilo veoma izjednačeno pa je tako čak šest timova (od sedam) imalo po jednu pobjedu i zbog toga se sve određivalo na osnovu broja sakupljenih bodova, a ne pobjeda. Iako se naš tim nije plasirao u finale pomenutog takmičenja, utisci su i više nego pozitivni. Pravni fakultet, Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, predstavljali su studenti/ce Medina Rahimić, Selma Dumpor, Darko Defterdarević i Damir Defterdarević.

 
 
Raspored nastave za 2021/2022. godinu:
 
Ispitni rokovi (junsko - julski) :
 
Uslov za upis je završena četverogodišnja srednja škola.
Prednost imaju kandidati s boljim opštim uspjehom postignutim u toku srednjoškolskog obrazovanja i uspjehom iz predmeta bitnih za studij (historija i maternji jezik).
Prijava na konkurs za upis podnosi se u junu.
 
Copyrights © 2013 & Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Sva prava zadržana.